Parlamentul European ameninta ca ingheata bugetul UE

European-parliament-strasbourg-insidePresati de Parlamentul European, ministrii de finante se vor intalni marti (14 mai) pentru a adauga  11,2 miliarde euro in bugetul din acest an al UE, ca parte a unui acord mai amplu asupra finantelor din perioada 2014-2020, potrivit EurActiv.com.

Ministrii de Finante vor incerca sa negocieze un acord privind bugetul pe 2013, pe fondul amenintarilor din partea Parlamentului European privind  inghetarea bugetului UE.

Intalnirea va avea la baza un compromis la care au ajuns pe 6 mai, in cadul trialogului dintre Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul de Ministri, repreprezentat de presedintia irlandeza.

In urma acestui compromis, cei 11,2 mld euro ar urma sa fie platiti in doua transe, prima, de 7,3 mld euro imediat, iar cea de-a doua, de 3,9 mld euro, in decursul anului.

In cazul in care ministrii de finante nu  aproba acest compromis, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat ca eurodeputatii ar putea ingheta toate negocierile cu privire la bugetul pentru 2014-2020.

Declaratia sa a fost sustinuta de presedintele Comisiei pentru Buget a PE , Alain Lamassoure, deputat francez (PPE).

Un acord este inca psoibil daca Parlamentul obtine garantii absolute ca acesti 11, 2 mld euro vor fi platiti. Putem accepta chiar si plata in mai multe transe”, a declarat Lamassoure agentiei de stiri AFP.

 

Sursa: EurActiv.com
Foto: wikipedia

One Response to Parlamentul European ameninta ca ingheata bugetul UE

  1. Pingback: Ministrii de finante au ajuns la un acord: Bugetul UE va creste cu 7,3 mld euro | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.