Parlamentul European cere Elveţiei să renunţe la cotele “discriminatorii” impuse est-europenilor

Parlamentul European cere Guvernului elveţian să revoce o decizie “discriminatorie şi ilegală” care reimpune cote pentru permisele de lung sejur pentru polonezi, lituanieni, letoni, estoni, sloveni, slovaci, cehi şi ungari, în cadrul unei rezoluţii adoptate joi, se arată într-un comunicat oficial potrivit Mediafax.

În rezoluţia adoptată cu 486 de voturi, 30 împotrivă şi 27 de abţineri, PE îşi exprimă regretul faţă de reintroducerea cotelor care restricţionează libera deplasare a persoanelor, care a fost subiectul unui acord încheiat între UE şi Elveţia în 1999.

Măsura este “discriminatorie şi ilegală” pentru că vizează cetăţeni europeni pe baza naţionalităţii lor, subliniază europarlamentarii, adăugând că nu există o bază legală pentru acest lucru în tratele încheiate între Elveţia şi UE.

Europarlamentarii sunt îngrijoraţi că Guvernul elveţian intenţionează să adopte şi alte măsuri restrictive şi susţin că UE şi Elveţia ar trebuie să îşi amelioreze cooperarea în domeniul libertăţii de circulaţie a persoanelor.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  cpescmd2.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *