Martin Schulz: Combaterea șomajului în rândul tinerilor este prima prioritate

martin schulzMartin Schulz, președintele Parlamentului European, a discutat cu cetatenii, pe Facebook, despre viitorul UE.

In cadrul chatului, Schulz a fost întrebat ce părere are despre discursul lui Barroso, președintele Comisiei Europene, privind starea Uniunii.

„Împărtășesc punctul de vedere conform căruia aprofundarea integrării și consolidarea instituțiilor comunitare reprezintă cel mai bun mod de a proteja coeziunea socială în Europa”, a spus domnul Schulz.

Prima prioritate este combaterea șomajului în rândul tinerilor, iar Parlamentul insistă pentru mobilizarea banilor necesari în cel mai scurt timp”, a spus președintele PE, adăugând: „îi înțeleg pe tinerii care caută cel mai bun loc pentru a avea un loc de muncă și o viață decentă, dar responsabilitatea noastră este de a ne asigura că acest lucru este posibil peste tot în Europa”.

Schulz s-a declarat împotriva populismului: „UE trebuie să devină mai eficientă, mai transparentă și să aibă mai multă responsabilitate democratică. Și trebuie să intensificăm dialogul direct cu alegătorii noștri.”

Mulți persoane au întrebat despre alegerile europene de anul viitor. „Alegerile europene din mai 2014 vor decide majoritatea din Parlamentul European; acea majoritate va numi un președinte al Comisiei – lucru ce va avea un impact puternic asupra viitoarei dezvoltări a UE. De aceea, avem nevoie de competiție la nivel european între candidații care vor să succeadă domnului Barroso”, a răspuns Schulz.

Sursa: PE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *