Parlamentul Germaniei înăsprește legislația privind acordarea azilului: Poziția noastră este clară: oferim ajutor doar celor care au nevoie de protecție

Parlamentarii germani au adoptat o legislație mai dură privind deportarea, monitorizarea și accesul la datele personale ale solicitanților de azil. Noua legislație a fost dur criticată, informează Deutsche Welle.

Potrivit noii legislații, autorităților germane li se va permite să deporteze solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse mult mai rapid și într-un mod sistematic. Bundestag-ul a precizat că noile legi privind azilul vor garanta “îmbunătățirea aplicării reglementărilor privind deportarea”. Solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse și care sunt considerați ca fiind o amenințare la adresa securității vor fi deportați mult mai rapid sau vor fi monitorizați cu ajutorul unei brățări electronice pentru picior.

Decizia de deportare a acestor solicitanți de azil poate fi luată și în cazul în care nu există asigurarea că persoana în cauză va fi repatriată în termen de trei luni. Prin urmare, unui migrant i s-ar putea emite un ordin de deportare chiar dacă statul de origine nu furnizează documentația necesară. Această prevedere s-a numărat printre noile reglementări-cheie ale guvernului german, după ce ordinul de deportare al atacatorului de la Berlin, Anis Amri, a fost amânat ca urmare a faptului că executivul tunisian nu a putut să furnizeze la timp documentele necesare pentru acest demers.

A fost prelungită și perioadă de reținere a migranților care sunt suspectați ca fiind o amenințare la adresa securității, de la 4 zile, cât prevedea vechea legislație, la 10 zile.

O altă menține permite Biroului federal german pentru migrație ( BAMF) să acceseze dispozitivele electronice personale ale solicitanților de azil care nu au asupra lor acte de identificare tocmai cu scopul de a verifica identitatea acestora.

Oricărui migrant care a oferit informații false privind identitatea sa în momentul intrării pe teritoriul german i se va respricționa dreptul la liberă circulație. Aceeași pedeapsă se aplică și celor care nu au dreptul de a rămâne pe teritorul german, dar care refuză să părăsească țara din proprie inițiativă.

Noua legislație a strârnit numeroase critici din partea ONG -urilor care militează pentru drepturile omului.
“Această lege va schimba Germania, transformând-o dintr-o țară gazdă într-una axată pe deportarea noilor sosiți”, a precizat organizația germană care militează pentru apărarea drepturilor refugiaților, Pro Asyl.
Ministrul de interne german a apărat legea adoptată de Bundestag. “Poziția noastră este clară: ajutor și integrare a celor care au nevoie de protecție, greutăți și repatriere pentru cei care nu au nevoie de protecție, în special pentru cei care sunt vinovați de lipsă de onestitate”, a afirmat Thomas de Maiziere.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *