Parlamentul slovac va aproba legislaţia pentru consolidarea Fondului European de Stabilitate Financiara

Parlamentul slovac va aproba legislaţia care va consolida fondul de salvare al zonei euro de aproximativ 440 miliarde €, scrie euobserver.com. La câteva ore după ce guvernul a încercat să treacă un proiect de lege de aprobare a modificărilor la Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF), când una dintre cele patru părţi aflate la guvernare a refuzat să spijine legea, fostul prim-ministru şi lider al opoziţiei Robert Fico le-a declarat reporterilor că un acord a fost atins şi că legea va fi aprobată uşor cu sprijinul grupurilor sale.

“Acordul face posibil ca cel mai târziu vineri dimineaţă, fondul şi legile conectate cu acesta vor fi aprobate”, a spus el. ”Slovacia va ratifica mecanismul de bail-out fără nicio problemă”.

Votul va urma să aibă loc cel joi, sau cel mai târziu vineri. Dar preţul plătit de partidele de la guvernare este unul exagerat iar ţara a fost zdruncinată din cauza crizei economice care s-a transformat la nivel de ţară într-o criză politică.

Odată ce proiectul de lege va fi aprobat, Smer, care s-a abţinut cu privire la primul vot referitor la schimbările FESF în seara zilei de marţi, îşi va da binecuvântarea modificării fondului de salvare.

Smer este marele câştigător al certurilor acestei ţări, ultimul din cele 17 state ale zonei euro care trebuie să aprobe modificările FESF.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa foto: ujszo.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *