Partidul cancelarului Angela Merkel consideră “inacceptabilă” cererea CE privind acordarea de indemnizaţii imigranţilor: Nu vrem să vină în Germania doar pentru ajutoare

Lideri ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, consideră “inacceptabil” avertismentul Comisiei Europene privind necesitatea acordării indemnizaţiilor sociale imigranţilor veniţi din state membre UE, informează AFP, scrie gandul.info.

angela merkel

“Poziţia Comisiei Europene este total inacceptabilă”, a declarat liderul grupului parlamentar al CDU, Volker Kauder, citat de cotidianul Bild.

“Dacă ne va fi impus acest punct de vedere, probabil va exista un aflux considerabil de persoane care vor veni în Germania doar pentru a încasa pachetul social Hartz IV”, venitul minim garantat(în valoare de 391 de euro pe lună pentru o persoană), a adăugat Kauder.

“Dar acesta nu a fost niciodată obiectivul liberei circulaţii a cetăţenilor în spaţiul UE. Încă o dată, Comisia Europeană pare să nu analizeze consecinţele poziţiilor sale”, a adăugat oficialul german.

Şi vicepreşedintele CDU, Armin Laschet, a criticat Bruxellesul. “Există un principiu european conform căruia doar cei care au cotizat au dreptul la indemnizaţii. Trebuie să menţinem acest principiu, altfel toată lumea va căuta sistemul social cel mai avantajos”, a spus Laschet, citat de Süddeutsche Zeitung.

Comisia Europeană a avertizat Germania că trebuie să acorde indemnizaţii de şomaj europenilor care nu şi-au găsit loc de muncă, scrie Süddeutsche Zeitung, care a obţinut un document al CE transmis Curţii Europene de Justiţie. Juriştii Executivului european susţin, în poziţia transmisă Curţii Europene de Justiţie (CJUE), că excluderea europenilor de la ajutoarele sociale nu este conformă cu dreptul comunitar.

Totuşi, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a dat asigurări că Bruxellesul nu vrea să oblige Berlinul să plătească indemnzaţii sociale străinilor din UE. “Vreau să fie clar că insinuările şi criticile conform cărora Comisia Europeană ar vrea să constrângă Germania să ofere ajutoare sociale tuturor cetăţenilor UE care nu au loc de muncă aflaţi pe teritoriul german sunt false”, a subliniat oficialul CE.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Partidul cancelarului Angela Merkel consideră “inacceptabilă” cererea CE privind acordarea de indemnizaţii imigranţilor: Nu vrem să vină în Germania doar pentru ajutoare

  1. Pingback: Partidul cancelarului Angela Merkel consideră “inacceptabilă” cererea CE privind acordarea de indemnizaţii imigranţilor: Nu vrem să vină în Germania doar pentru ajutoare | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.