Patru jurnaliști și un blogger-câștigătorii concursului ”Reporter European”, ediția 2011

Patru jurnaliști și un blogger au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului ”Reporter European” și au fost premiați ieri de către Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul Parlamentului European în România.

Concursul ”Reporter European” – ediția anului 2011 – s-a adresat jurnaliștilor și bloggerilor care, pe parcursul anului trecut, au abordat una dintre cele două teme: voluntariatul și reforma politicii agricole comune. În funcție de subiectul tratat, participanții au avut posibilitatea să înscrie în concurs atât materiale individuale, cât și campanii de presă.

Câstigătorii desemnați câștigători în urma evaluării sunt:

Vlad Odobescu, pentru materialul despre voluntariat “Potcoave pentru Estul Sălbatic. Ce au găsit olandezii la Găneasa”, publicat în Evenimentul Zilei;

– Florin Lazăr, pentru campania de presă ce a inclus trei materiale cu privire la voluntariat: ”Pe fluturi cine i-a învățat să zboare?”, ”Cât de departe se află Bichigiu?”, ”Cele 7 porunci ale rățuștelor cuminți”; articolele au fost publicate în Mesagerul de Bistrița-Năsăud;

–   Ionela Gavriliu Nedea, pentru materialul privind politica agricolă comună ”Povestea olandezului căruia îi râd ochii de la ceapa românească”, publicat în Jurnalul Național;

–   Marius Matache, premiat pentru seria de postări pe blogul personal (www.mariusmatache.ro): “Voluntariatul: de la hobby la necesitate”, “Politicile europene comune în agricultura la ora reformei”, “Agricultura românească  – între oportunități și metehne” și “Bloggerii și voluntariatul”;

– Liliana Simionescu, care a obținut premiul special al juriului pentru tinerii jurnalişti pentru reportajul “Campania de voluntariat Am autism”, difuzat la RFI.

 

 

Juriul a fost format din Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Luca Niculescu, redactor-șef RFI, bloggerii Cristina Bazavan și Cristian China-Birta și Carmen Praja, asistent în cadrul departamentului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (RCE).

Criteriile de selecție care au stat la baza jurizării au fost acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care a fost tratat subiectul şi impactul generat în urma publicării sau difuzării materialelor.

Câștigătorii urmează să efectueze o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la instituțiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale. Ei au fost premiați și cu câte o tabletă iPad.

Regulamentul concursului Reporter European, ediția anului 2011, poate fi vizualizat pe pagina de internet a RCE.

O nouă ediție a programului va fi lansată în primăvara anului 2012.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *