PDL boicotează referendumul. Traian Băsescu: Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă. Nu sunt laş, acţionez în interesul naţional

Colegiul Director al PDL a decis astăzi să boicoteze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi va îndemna alegătorii să nu vină la vot, potrivit Gandul.info.

În urma discuţiilor purtate între preşedintele suspendat Traian Băsescu şi conducerea PDL, democrat-liberalii vor trimite reprezentanţi în secţiile de votare pentru a urmări modul în care se votează.

Surse din partid  că decizia a fost luată cu 59 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat la finalului Colegiului Director deciziile luate de conducerea democrat-liberalilor.

“PDL nu poate valida un şir de neregulil şi abuzuri ale USL. Rugăm cetăţenii să nu participe la o astfel de mascaradă pusă în scenă de USL. PDL nu-şi va retrage reprezentanţii din secţiile de votare. Ne vom strădui să limităm frauda, vom avea un om în secţia de votare”, a declarat liderul PDL.

Băsescu: Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă. Nu sunt laş, acţionez în interesul naţional

Traian Băsescu a susţinut, într-o discuţie on-line la ziare.com, că neprezentarea la vot la referendum “poate fi mai valoroasă” decât un vot împotriva demiterii sale, pentru că în acest fel cei care au dat “lovitura de stat” nu pot să-şi valideze demersul prin referendum.
Întrebat de ce alege să fie laş, Băsescu a răspuns: “Nu am ales să fiu laş, am ales să acţionez în interesul naţional”.

Preşedintele suspendat a mai susţinut că el nu ţine pe nimeni acasă şi că democraţia poate fi promovată în două feluri în cazul referendumului din 29 iulie: fie prin prezenţa la urne şi votul împotriva demiterii, fie prin neparticipare la vot.

“Este opţiunea fiecăruia cum o va face. Cert este că nu eu am cerut un vot pentru mine. Eu mi-am câştigat mandatul de 5 ani în 2009. (…) Cei care vor să întrerupă mandatul constituţional au şi responsabilitatea să-i convingă pe români să vină la vot. Este obligaţia celor care au aprobat referendumul să probeze că au voturile necesare”, a mai spus Băsescu.

Surse: Gandul.info, Adevarul.ro
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to PDL boicotează referendumul. Traian Băsescu: Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă. Nu sunt laş, acţionez în interesul naţional

  1. Pingback: Ponta: Voi anunţa UE şi pe prim-miniştrii europeni că au fost escrocaţi de Băsescu şi PDL | caleaeuropeana.ro

  2. Dan 25/07/2012 at 11:39

    Basescu ii trateaza pe simpatizantii lui ca pe MARIONETELE PDL-iste din Parlament. Desfide si isi bate joc de VOTURILE ROMANILOR pe care PRETINDE ca ii REPREZINTA ca PRESEDINTE ALES !. Este un SARLATAN care MINTE cu fiecare RESPIRATIE !!. Nu am mai vazut un CARACTER atat de JOSNIC. A STAPANIT TARA prin MINCIUNA, CORUPTIE si SANTAJ (metode SECURISTE practicate si ridicate la nivel de ARTA), aservit orbeste de o ceata de slugi (« colonei », « generali », proxeneti …), fiinte fara caracter care stiau ca astfel vor primi o halca din Romania. Este disperat ca VA DA SOCOTEALA pentru JEFUIREA si ASERVIREA ROMANIEI. Pentru a se salva a decis sa INGENUNCHEZE ROMANIA in fata celor care l-au folosit drept COADA de TOPOR. In istorie va ramane ca o MARE RUSINE pentru ROMANIA !!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *