PE a refuzat să amâne votul cu privire la ACTA

Eurodeputaţii care se opun Acordului multilateral cu privire la contrafacere (ACTA) au afirmat marţi că au obţinut o victorie refuzând ca votul Parlamentului European, foarte critic la adresa acordului, să fie întârziat de o sesizare a Curţii Europene de Justiţie.

Comisia Europeană “caută înainte de toate să întârzie votul cu unul sau doi ani, timp în care presiunea populară şi politică împotriva ACTA ar scădea”, a apreciat reprezentantul verzilor Sandrine Belier, potrivit Mediafax, relevând că, acum executivul poate cu toate acestea să decidă de unul singur înaintea Curţii.

Cu 21 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, deputaţii Comisiei de comerţ internaţional au decis să nu întârzie, printr-o consultare prealabilă a Curţii europene de Justiţie, calendarul care prevede un vot cu privire la ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) într-o sesiune plenară din iunie.

“Este primul semn că Parlamentul este pregătit să respingă ACTA”, a comentat social-democratul german Bernd Lange, spunând că se aşteaptă ca acordul să poată fi “îngropat înainte de vară”.

Mai multe state europene, printre care Germania, Polonia, Austria, Cehia, România şi Slovenia, au blocat deja pregătirile pentru ratificarea acordului.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  computerblog.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *