Pe cate voci se va canta in Romania Oda Bucuriei?

 

Dan CarbunaruPDL a aruncat in lupta pentru putere trei dintre generalii armatei basesciene – Blaga, Udrea si Macovei au performat ca ministri, in zona Justitiei si Afacerilor Interne sau a Fondurilor Europene. Fiecare dintre ei s-a aflat alaturi de presedinte in momentele dificile. Unii mai la vedere, altii mai putin. In ultimul an, Traian Basescu s-a delimitat de adversarii politici, pana de curand doar din USL, infierandu-I si aplicandu-le etichete de anti-europeni si anti-occidentali.

De sambata seara, PDL a iesit din zodia parteneriatului cu cel care e considerat de Occident ca garant al statului de drept si al continuarii reformelor institutionale.

In ce masura aceasta miscare va lipsi PDL de un atu important in bataliile politice? Vom afla curand, dupa clarificarile dintre taberele rivale. Intre timp, Premierul puncteaza si anunta investitii germane, iar Crin Antonescu da mesaje de unitatate pe partea dreptei.

Cine isi va adjudeca portdrapelul European? Aparent, Presedintele isi va continua acest tip de discurs, insa intrebarea este alaturi de cine? Pe cate voci se va canta Oda Bucuriei?

Dan Carbunaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.