PE votează în favoarea corectării dezechilibrului de gen din conducerea firmelor europene

professional-business-womenComisia pentru afaceri juridice (JURI) şi Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) din cadrul Parlamentului European (PE) au votat în favoarea sprijinirii propunerii de corectare a dezechilibrului de gen din consiliile de conducere ale întreprinderilor din Europa, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Prin acest vot, Parlamentul European (care decide pe picior de egalitate cu Consiliul UE asupra acestei propuneri) netezește calea pentru avansarea proiectului de act în procesul legislativ al UE.

Votul vine după ce un nou raport despre prezenţa femeilor în posturi de decizie a publicat ieri, de către Comisia Europeană (CE) şi care cuprinde date valorice referitoare la prezenţa femeilor în organele de conducere ale principalelor societăţi comerciale cotate la bursă din UE.

Conform celor mai recente date disponibile (aprilie 2013), prezenţa femeilor în organele de conducere a crescut la 16,6%, în creştere de la 15,8% cât a fost în octombrie 2012, se mai arată în comunicat.

“Presiunea exercitată de măsurile de reglementare dă roade. Plafonul de sticlă începe să se crape. Tot mai multe întreprinderi se întrec să atragă cele mai mari talente din rândul femeilor. Aceste întreprinderi ştiu că, dacă vor să rămână competitive într-o economie globalizată, nu îşi pot permite să ignore competenţele şi talentele femeilor”, a declarat doamna Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru justiţie al UE.

Sursa: CE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.