Pentagon: Departamentul de Stat al SUA aprobă vânzarea către România de sisteme de rachete HIMARS în valoare de 1.25 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a unor sisteme mobile de artilerie cu rachete în valoare de 1,25 de miliarde de dolari, a anunțat vineri Defense Security Cooperation Agency (DSCA), notează Agerpres, citând Reuters.

Agenția Pentagonului a precizat că a informat joi Congresul despre posibila vânzare.

Foto: U.S. Army

Lockheed Martin este principalul contractor pentru sistemul de armament.

România și-a exprimat dorința de a cumpăra până la 54 de dispozitive lansatoare de rachete cu înaltă mobilitate, precum și servicii și echipamente conexe, a precizat DSCA într-un comunicat.

Dispozitivul lansator de rachete cu mobilitate înaltă (HIMARS, foto) este un sistem de artilerie reactivă, cu lansatoarele montate pe camioane, având câte șase rachete de 227mm M270 sau cu o singură rachetă MGM-140 ATACMS. 

Citiți și: La aniversarea a 20 de ani de Parteneriat Strategic, SUA au aprobat o posibilă vânzare a sistemului de rachete de apărare Patriot către România

Statele Unite au aprobat deja vânzarea către România a sistemului de rachetă defensiv Patriot, în valoare de 3,9 miliarde de dolari.

Ministrul Apărării a anunțat luna trecută că România va cumpăra sisteme americane mobile de artilerie cu rachete HIMARS și va achiziționa încă 36 de avioane de vânătoare F-16 până în 2022.

Citiți și: Ministrul Apărării Naționale Adrian Țuțuianu: Urmărim achiziționarea unor sisteme moderne Patriot. În noiembrie am putea face o plată în contul achiziției

 

 

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.