Pericol financiar: Moody’s retrogradează ratingul principalelor bănci americane

Retrogradările ratingului financiar al unor bănci importante, precum Morgan Stanley și UBS AG, bănci a căror evaluare financiară ar putea fi redusă de agenţia de rating Moody’s până la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, amenință să zguduie Wall Street, potrivit Adevarul.ro.

Moody’s a avertizat încă din 15 februarie că ar putea retrograda ratingul Morgan Stanley și UBS cu trei paliere. Ratingul financiar al Citigroup Inc. și Bank of America Corp. ar putea fi redus la rândul său la „Baa2”, cu doar două paliere peste nivelul de „junk”. Aceste reduceri vor crește costurile de finanțare și de garanție pentru băncile retrogradate, fapt care va afecta tranzacțiile acestora în domeniul produselor financiare derivate, conform analiștilor și directorilor executivi intervievați de agenția de știri Bloomberg.

„Câștigătorii vor fi JPMorgan și Goldman Sachs, care vor avea un rating mai bun relativ la restul băncilor, iar perdanţii vor fi Citi, Bank of America și Morgan Stanley”, a declarat, pentru Bloomberg, Brad hintz, analist la Sanford C. Bernstein & Co. și fost trezorier la Morgan Stanley.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: blog.doostang.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *