Peste 25% dintre angajatori vor face disponibilizari. Care sunt domeniile unde se vor face concedieri

Aproximativ un sfert dintre angajatorii din România au intenția să facă concedieri la nivel de management în următoarele trei luni, arată un studiu al companiei de cercetare Antal International, potrivit Capital.ro

Cele mai multe dintre companiile care plănuiesc să își concedieze managerii provin din sectorul energetic, peste 40%. Și sectoarele bancar și al bunurilor de larg consum vor avea de suferit, întrucât 38%, resppectiv 30% dintre companiile din aceste domenii pregătesc schimbări la nivel de management. Mai puțin afectate vor fi domeniile construcții. retail și IT, în care circa 18% dintre companii pregătesc restructurări. În finanțe-contabilitate și telecomunicații sunt așteptate foarte puține schimbări la nivel de management, în următoarele trei luni.

Cel mai nou raport Eurofound arăta că doar două ţări din UE sunt mai vitregite decât România de concedierile anunţate în toamna lui 2011 – Marea Britanie, cu 9.256 disponibilizaţi şi Olanda, cu 8.024 de oamani rămaşi fără serviciu. În România, disponibilizările ajunseseră în octombrie la 6.500 de angajați.

Sursa articol: Capital.ro

Sursa foto: mikelloydtech.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *