Peste 3.000 de funcționari europeni câștiga mai mult decât premierul britanic

Peste 3.000 de angajați din instituțiile europene câștigă anual mai mult decât premierul britanic David Cameron, fapt ce a declanșat o puternică dispută în cadrul summitului de la Bruxelles, de la sfârșitul săptămânii trecute, relatează Adevarul.ro.

Potrivit unor cifre date publicității de un europarlamentar german, 3.325 funcționari europeni, adică 7% din totalul angajaților UE, au venituri anuale mai mari decât premierul britanic, care câștigă într-un an 142.000 de lire sterline.

Aceste salarii, considerate exagerate de premierul britanic David Cameron, au iscat o dispută la Consiliul European de săptămâna trecută. Cameron a susținut că bugetul administrației UE ar trebui redus cu 10 miliarde de euro, în timp ce oficialii Uniunii insistă ca acesta să crească cu șapte miliarde.

Înalții oficiali europeni au refuzat să reducă bugetul administrației, argumentând că au nevoie de bani pentru a recruta cei mai buni oameni, scrie publicația britanică „The Daily Express” în ediția online.

„Majoritatea dintre noi suntem foarte buni profesioniști și mulți dintre noi sunt expați, așa că e logic ca salariul mediu să fie mare”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru „Daily Mail”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *