Petrom a publicat “Raportul de implicare in comunitate 2011”

Petrom a publicat raportul implicarii in comunitate pentru anul 2011, document ce contine rezultatele si contributiile companiei in beneficiul comunitatilor locale, dar si pentru Romania, potrivit stiriong.ro.

Anul trecut, Petrom a alocat 4.2 milioane de euro pentru proiecte dedicate educatiei, protectiei mediului, sanatatii si dezvoltarii comunitare. Raportul sumarizeaza si intreaga activitate a companiei din ultimii 5 ani in domeniul responsabilitatii sociale. Astfel, in perioada 2007 – 2011, Petrom a alocat aproximativ 27.5 milioane de euro proiectelor comunitare.

In domeniul educatiei, in 2011, Petrom a alocat peste 280.000 euro pentru reabilitarea si dotarea a 20 de unitati scolare din 8 judete (Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Bacau, Vrancea, Galati si Buzau), de care beneficiaza aproximativ 6.000 de elevi si profesori. Totodata, printr-o contributie de 17.000 de euro la proiectele Asociatiei Ateliere fara Frontiere, 18 unitati scolare au fost dotate cu calculatoare si imprimante.

De asemenea, peste 9.500 de elevi si 900 de profesori au fost implicati in proiectul eco-civic Scoala lui Andrei. Dintre acestia, 400 de elevi si 15 profesori au fost premiati cu participare in Tabara din Tara lui Andrei, unde au invatat cum sa fie cetateni responsabili. In cadrul aceluiasi proiect, Petrom a oferit finantare in valoare totala de 55.000 de euro pentru implementarea a 11 proiecte propuse de elevi, care vizeaza rezolvarea unor probleme ale comunitatilor din care provin.

Sanatatea a ramas si in 2011 unul dintre domeniile de interes pentru Petrom, 9.5 milioane de romani avand acces la servicii medicale de urgenta in urma implementarii retelei de telemedicina la care compania a contribuit prin programul „Acces la Viata”, initiat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Fundatia pentru SMURD. Implicarea companiei in acest proiect a inceput in 2010, printr-o investitie de 450.000 euro pentru extinderea retelei de telemedicina de urgenta si a continuat in 2011 cu sponsorizarea Fundatiei pentru SMURD cu 3 ambulante (in valoare de 200.000 euro), si finantarea unor burse de specializare oferite catre doctori. In cadrul campaniei „Doctore, esti un erou!”, au fost inscrise peste 1.600 de povesti de succes ale medicilor din Romania, iar cei trei castigatori au beneficiat de cursuri de specializare in valoare de 24 000 de euro.

Raportul integral poate fi vizualizat si descarcat de pe site-ul Petrom.

Sursa: StiriONG.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *