Petru Luhan despre reprezentarea României la Consiliul European: Victor Ponta pune România într-o situație ridicolă

Am senzația că întreaga dezbatere inițiata de Victor Ponta în jurul întrebării  „Și totuși cine merge la Bruxelles să reprezinte România la Consiliul European?!” pare mai degrabă generată de un adolescent frustrat, care, așezându-se pe un scaun mult prea înalt pentru a atinge cu picioarele podeaua, pierde din realitatea Constituțională și a bunului simț politic” își începe Petru Luhan (europarlamentar EPP MEP)  un articol de pe blogul său.

Acesta consideră că  ”un lucru este cert, România a fost mereu reprezentată la Bruxelles de Președintele țării, conform textului Constituției.”

”Da! Din păcate pentru Victor Ponta, Constituția României dă prioritate Președintelui în această privință. Mai mult decât atât, vorbim de o continuitate instituțională pe care Ponta o ignoră. Pentru Victor Ponta asta contează mai puțin. El se vede în ascensiune, și vrea cu orice preț să stea la masa Consiliului European într-un exces de ego personal, văzându-se in fruntea USL-ului, care are acum un statut similar cu cel al FSN-ului din anii ’90” continuă Luhan.

Acesta consideră că ”ce se vede la Bruxelles este ridicol. UE nu știe deocamdată câte scaune să rezerve României la masa Consiliului European.”

”Oare uita romanii atât de repede ca PSD amenința la începutul anului ca va depune în Parlamentul European o rezoluție care sa ceara sancțiuni aspre împotriva României, precum blocarea fondurilor europene si a dreptului de vot al României in Consiliu ?” se întreabă europarlamentarul.

Articolul integral aici.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.