Petru Luhan: Președintele României poate fi suspendat mai ușor decât un primar de comună

Europarlamentarul PDL Petru Luhan atrage atenţia,  într-un comunicat remis Calea Europeană, asupra situaţiei create în România:

“Evenimentele din ultimele 24 de ore provocate de USL pentru construirea cadrului ideal de suspendare a Președintelui României au atins cote maxime prin reducerea atribuțiilor Curții Constituționale.

Astfel, prin scoaterea din schemă a CCR, singura autoritate care are dreptul sa judece constituționalitatea suspendării Președintelui, Traian Băsescu poate fi demis mai ușor decât un primar de comună. Cel din urmă, conform legii administrației publice locale (215/2001) poate fi suspendat doar dacă încalcă legea iar o instanță judecătorească dă acest verdict oficial.

Prin urmare, prin eforturile USL de a destabiliza statutul de drept al României de dragul unei mize politice, Președintele de țară ales de milioane de cetățeni este mult mai vulnerabil legislativ decât primarul de comună, ales de câteva mii de cetățeni.

Noile schimbări legislative provocate în trombă de USL șochează instituțiile europene și presa internațională, care așteptau din partea Uniunii Social Liberale reforma și nu înlocuirea democrației cu dictatura majorității.”

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Petru Luhan: Președintele României poate fi suspendat mai ușor decât un primar de comună

  1. Pingback: Guvernul Ponta a garantat prin ordonanță de urgență demiterea președintelui | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *