Pierre Moscovici: Grecia trebuie să adopte opţiunile care să-i permită să rămână în zona euro

Grecia trebuie să rămînă în zona euro, dar ea “trebuie să adopte opţiunile care să i-o permită”, a declarat luni ministrul francez al Finanţelor Pierre Moscovici, într-o conferinţă de presă la sediul Comisie Europene (CE) la Bruxelles.

Nu avem de dat sfaturi pe plan electoral, dar atunci când vine vorba despre dorinţa Greciei de a rămâne în zona euro, trebuie ca opţiunile pe care le adoptă să îi permită acest lucru”, a subliniat el, potrivit agenţiei Mediafax.

Noi vrem ca Grecia să rămână în zona euro“, a repetat, la rândul său, comisarul pentru Afaceri Economice, finlandezul Olli Rehn.

“Aplicarea reformelor cerute este dureroasă pentru oameni”, a recunoscut el. “Însă respectarea angajamentelor cu privire la reforme este cea mai bună soluţie”, conchis comisarul european.

Europenii trebuie să audă dificultăţile Greciei, să le înţeleagă şi să acţioneze“, a insistat Moscovici.

Grecia trebuie să rămână în zone euro, iar noi treuie să facem totul pentru ca lucrurile să meargă în această direcţie“, a continuat el.

“Însă, pentru aceasta, trebuie respectate angajamentele asumate. Este foarte important ca ele să fie respectate“, a avertizat Moscovici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.