PNDR a fost modificat: tinerii care se fac fermieri primesc 40.000 euro

Ministerul Agriculturii a primit undă verde de la autorităţile europene pentru modificarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), axă prin care România are disponibile circa 10 miliarde de euro în perioada 2007-2013 pentru investiţii în agricultură.

“Prin această modificare s-a urmărit, în principal, îndeplinirea obiectivului de creştere a absorbţiei fondurilor alocate României în perioada 2007-2013”, spun reprezentanţii MADR.

Astfel, tinerii care depun proiecte de finanţare pentru a deveni fermieri urmează să primească 40.000 euro, în creştere cu 60% faţă de prevederile anterioare ale aşa numitei măsuri 112 – pentru “instalarea tinerilor fermieri”.

În PNDR apare şi “măsură 215”, destinată “bunăstării animalelor” pentru sectorul porcine. Înainte de modificarea programului de fonduri europene banii pentru “bunăstarea porcinelor” erau plătiţi fermierilor din bugetul de stat. Anul trecut fondurile disponbile pe această linie s-au ridicat la 70 milioane de euro, acestea fiind direcţionate către 378 de beneficiari, potrivit unui alt raport al MADR.

Sursa articol: ZF.ro
Sursa foto:  blog.impactreal.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.