Polemică în Franţa, pe tema unui proiect de lege referitor la imigraţie

france flagPurtătorul de cuvânt al Guvernului francez a criticat miercuri proiectul de lege referitor la “noua politică de imigrare”, prezentat de către Jean-François Copé, liderul mişcării de centru-dreapta UMP, relatează AFP.

“Jean-François Copé pare să viseze (…) la o Franţă repliată către sine însăşi şi limitată”, a declarat purtătorul de cuvânt, Najat Vallaud-Belkacem.

Copé a prezentat marţi în linii mari un proiect de lege, pe care intenţionează să-l depună în timpul apropiat şi care redefineşte “dreptul pământului” (jus soli), referitor la acordarea cetăţeniei franceze, considerând că asftel Franţa va deveni “mai puţin atractivă din punct de vedere social” pentru imigranţi.

Liderul UMP a apreciat că “politica de imigrare trebuie revizuită complet”.

În opinia sa, numeroase persoane vor să ajungă în Franţa, deseori ilegal, pentru că acest stat este “cel mai atractiv din Europa, din punct de vedere social pentru imigranţi”. De asemenea, el a propus suprimarea ajutorului medical de stat pentru străinii fără permis de şedere.

Marine Le Pen, preşedintele formaţiunii naţionaliste franceze Frontul Naţional (FN), a calificat propunerea lui Copé drept “manevră în scopuri electorale şi politice”, apreciind că “el putea să facă (reforme) atunci când partidul său se afla la putere”.

Sursa: Economica.net
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.