Poliția britanică anunță schimbări după atacul din Londra: Agenții de poliție au dreptul să tragă asupra șoferilor care vor să comită atentate

Foto: wikipedia

Poliția britanică va avea dreptul să deschidă focul asupra acelor șoferi care sunt pe punctul de a comite un atentat, a declarat joi directorul Consiliului Național al Șefilor de Poliție (National Police Chiefs’ Council – NPCC) din Marea Britanie, Simon Chesterman, citat de agenția EFE, potrivit Agerpres.

Până în prezent agenții de poliție britanici erau autorizați să deschidă focul numai pentru a opri conducătorii vehiculelor aflate în mișcare să provoace pagube suplimentare, însă acum, autoritățile au decis să schimbe strategia, în urma unor atacuri comise cu vehicule, precum cele din Londra, Nisa, Berlin și Stockholm.

”Am văzut în ultima vreme tactici multe și oribile de a comite atentate cu mașini și camioane”, a explicat Simon Chesterman în fața presei. „Atunci când un vehicul este folosit ca armă principală de atac, nu rămân multe opțiuni la dispoziție, decât de a trage asupra șoferului pentru ca el să frâneze, mai ales dacă este vorba despre un camion”, a explicat directorul NPCC, care coordonează operațiunile forțelor de ordine britanice.

Unul dintre cele mai mari riscuri avute în vedere până în prezent pentru astfel de situații era posibilitatea ca gloanțele trase să ricoșeze și să provoace astfel victime colaterale, dar Simon Chesterman a susținut că la ora actuală poliția britanică este echipată cu muniție care străpunge suprafețele vitrate și portierele vehiculelor.

Luna trecută, Khalid Masood a ucis patru oameni după ce a intrat cu mașina în oamenii aflați pe podul Westminster. Printre victimele teroristului se numără și românca Andreea Cristea, care a decedat la aproape două săptămâni de la atacul terorist.

Citiți și: Theresa May: Autorul atacului din Londra era britanic și fusese anchetat pentru legături cu extremismul violent

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *