Poliţia britanică se teme de o creştere a fraudelor comise de români asupra ATM-urilor în timpul JO

Poliţia britanică se teme de o creştere a infracţiunilor la bancomate în timpul Jocurilor Olimpice din această vară de la Londra, în timp ce monopolul în astfel de infracţiuni este deţinut de români, se arată într-un documentar al postului de televiziune ITV1, care va fi difuzat joi seara, informează Gandul.info.

Potrivit paginii electronice a postului de televiziune ITV1, acesta va difuza joi seara, la ora locală 21.00 (23.00 ora României) un documentar intitulat Fraud Sqaud despre grupările de crimă organizată care obţin milioane de euro din infracţiunile comise la ATM-uri. Acesta arată cum bandele folosesc echipamente variate şi sofisticate pentru a le fura clienţilor banii din conturile bancare. Printre ele se numără camere de luat vederi secrete care înregistrează codul pin şi echipamente de copiere a cardurilor. Unele bande au realizat chiar un ATM fals.

În primele trei luni ale lui 2011, detectivii au identificat 120 de români care au legături cu infracţiunile la bancomate. “De fapt 92 la sută din fraudele la bancomate din ţară smt comise de cetăţeni români. Comunităţi foarte, foarte închise, bande foarte închise”, a declarat Barnard.

Sursa: Gandul.info
Foto:  link.co.uk

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.