Politia olandeza: numarul infractorilor romani din Olanda a crescut

Furturi de maşini, furturi din locuinţe. Românii sunt acuzaţi de autorităţile olandeze, la pachet cu bulgarii şi polonezii, scrie Adevarul.ro.

Poliţia olandeză va efectua cercetări pentru a afla dacă est europenii – românii, bulgarii şi polonezii – rămaşi şomeri comit mai multe infracţiuni, relatează site-ul DutchNews.nl, potrivit Adevarul.ro. O altă variantă ar fi că românii comit mai multe infracţiuni pentru că ar face parte din grupări de crimă organizată.
“Vrem să aflăm dacă infracţionalitatea se dezvoltă în cadrul acestui grup şi cine sunt membrii acestuia ”, a declarat un purtător de cuvânt al asociaţiei comandanţilor de poliţie.

Poliţia a luat aceasă decizie în urma informaţiilor publicate de agenţia AD, potrivit cărora autorităţile din marile oraşe olandeze au remarcat o creştere semnificativă a numărului infracţiunilor comise de cetăţeni din Europa Centrală şi de Est.

“Numeroase persoane din Europa Centrală şi de Est şi-au pierdut locurile de muncă (…), acum apar în statisticile privind infracţionalitatea. Îşi pierd locurile de muncă şi încep să fure”, a declarat van Essen. El a adăugat că sporirea numărului de spargeri de locuinţe în Haga se datorează parţial est-europenilor.
Poliţia din Rotterdam a decis de asemenea să adopte măsuri mai dure în privinţa est-europenilor, relatează AD. “Partea lor în ceea ce priveşte furturile din maşini şi din locuinţe este în creştere”, a declarat purtătoarea de cuvânt Marjan den Hollander.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  mlive.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *