Andreea Paul: Boală cronică: taxarea. Bolnavul incurabil: USL

andreea paul vass“Boală cronică: taxarea. Bolnav irecuperabil: USL. Cauze: nepriceperea de a guverna, foamea de a fura și nepăsarea. Casele și buzunarele românilor sunt invadate de o nouă avalanșă de taxe”, se arată într-un articol postat pe blogul sau, Andreea Paul (Vass).

Prezentam declaratia:

“Aplicate hoțește, pe neanunțate. În față TVA de 9% la pâine, temporar. În spate peste 20 de taxe și impozite noi sau majorate, permanent. Guvernul Ponta a introdus cele mai multe taxe noi și a majorat cele mai multe impozite în ultimii 10 ani. Nu se oprește aici. Române, deschideți buzunarele, guvernul Taxonta jupoaie România!

Ce s-a întâmplat până acum?

116 modificări în mai puțin de 10 ani. Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală au fost modificate de 116 ori, de la intrarea lor în vigoare, în anul 2004 și până în prezent (vezi ANEXA 1). Cele mai multe schimbări aduse legislației fiscale s-au produs în anul 2012. Din cele 18 modificări aduse celor două coduri în anul 2012, 17 au avut loc sub guvernarea USL.

Guvernul USL – aproape două modificări în medie pe lună. Lider în topul guvernelor care au adus cele mai multe schimbări legislației fiscale a fost Guvernul Tăriceanu, cu 29 de modificări. În numai 15 luni de guvernare, executivul condus de Victor Ponta a produs 25 modificări a celor două coduri. Adică aproape două modificări făcute în medie pe lună. Niciodată România nu a excelat în predictibilitate fiscală, dar acum USL ne-a readus într-o adevărată demență fiscală.

PDL solicită guvernului USL:

1. să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate rescrierea Codului Fiscal și a Codului de Procedură Fiscală și să se consulte cu reprezentanți ai mediului de afaceri si cu expertii partidelor din opozitie. O legislație fiscală bine pusă la punct nu necesită modificări repetate.

2. să țină cont, în rescierea celor două coduri, de măsurile de relaxare fiscală propuse de PDL: reducerea cotei unice la 12%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 de lei și scutirea de la impozit a profitului reinvestit. Diminuarea poverii fiscale ar putea crea mai multe locuri de munca. 

Detalii AICI.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *