Analiză Reuters: Victoria USL in alegeri este departe de a fi sigură

Dupa patru luni la conducerea tarii si o incercare ratata de a il demite pe presedinte, prim-ministrul roman Victor Ponta este atacat atat acasa cat si in afara granitelor, coalitia sa aflandu-se intr-o situatie dificila inainte alegerilor  din decembrie, cand victoria este departe de a fi una sigura, scrie Reuters intr-o analiza politica a mandatului lui Victor Ponta, potrivit HotNews.ro.

In loc sa se ocupe de numeroasele probleme a celei de-a doua cele mai sarace tari din UE, mandatul lui Ponta de pana acum a fost dominat de incercarea partidului sau de a il da jos pe presedintele Traian Basescu, ceea ce a provocat conflict cu juridicul, ingrijorare la Bruxelles si nesiguranta in randul investitorilor, se arată în analiza Reuters.

Multi romani se simt dati la o parte in cadrul UE. Bruxelles-ul monitorizeaza respectarea statului de drept in Romania si masurile anti-coruptie, iar tara este in continuare exclusa din spatiul Schengen, continua jurnalistii.

Distanta intre social-democratii lui Ponta si liberalii condusi de Crin Antonescu, inclinat spre gafe, se adanceste. Ponta si-a avertizat membrii partidului sa isi pastreze opiniile pentru ei sau risca sa fie exclusi din cursa electorala, încheie Reuters.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.