Antonescu: Cinci ani pentru presedinte e mult, dar e posibil sa pastram aceasta varianta

crin-antonescu_presidency.ro_Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca “cinci ani i se par lungi” pentru un mandat prezidential, insa din discutiile purtate in USL e posibil sa se pastreze aceasta varianta, punctand ca la modificarea Constitutiei se va vorbi cu toate partidele si nu va fi modificata “sub stampila exclusiva a USL”, potrivit Ziare.com.

“Cinci ani mie imi par lungi, parca e mult cinci ani, pe de alta parte, revenirea la patru ani ar insemna din nou conjugarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale”, a spus Antonescu, intrebat fiind daca sustine un mandat prezidential de cinci ani sau inclina mai mult pentru revenirea la mandatul de patru ani.

“Dar repet, acestea sunt parerile noastre in USL, nici acestea definitivate si asumate oficial. Reamintesc ca discutia despre reforma Constitutiei, despre modificarile de tot felul, mari sau mici, importante sau mai putin importante vor fi rezultatul unui dialog larg, public nu doar parlamentar, dar in orice caz parlamentar si cu partidele politice din opozitie. Deci nu vom avea o Constitutie modificata sub stampila exclusiva a USL”, a declarat Antonescu, intr-o conferinta de presa, la Iasi.

Sursa: Ziare.com
Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.