Baconschi: Suntem într-un impas diplomatic fără precedent

Democrat-liberalul Teodor Baconschi consideră că mesajul ministrului german de Externe, Guido Westerwelle, “ilustrează regresul geopolitic al țării noastre sub guvernarea USL”, transmite Adevarul.ro. De asemenea, diplomantul consideră că este de datoria “reprezentanţilor profesionişti ai Bucureştiului” să corecteze greşelile comise în ultima perioadă de unii politicieni, mai notează sursa citată.

Fostul ministru de Externe sublinează într-o postare pe blogul personal, cu titlul “Un impas diplomatic fără precedent”, că mesajul “pedagogic” transmis de ministrul german de Externe Guido Westerwelle “ilustrează regresul geopolitic al țării noastre sub guvernarea USL”.

“Există o competiție naturală între statele lumii, chiar și între cele din UE. Și există în orice comunitate diplomatică o plăcere malițioasă de a sancționa statele care derapează de la regulile clubului”, atrage atenţia diplomatul, făcând referire, probabil, la suspendarea dreptului de vot al unei membru al Uniunii în cazul în care statul de drept este lezat în respectiva ţară.

“Ai nevoie și de oi negre, inclusiv pentru a pune în valoarea albul imaculat al propriei turme…”, mai scrie democrat-liberalul.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  http://ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *