Bilanţul celor 49 de zile ale lui Antonescu la Cotroceni

Mandatul de preşedinte interimar al lui Crin Antonescu s-a încheiat oficial, iar Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, asta după ce Parlamentul a luat act de decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul, iar decizia a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial, arată Gandul.info.

“Preşedintele discret” pe care Antonescu îl promisese înainte de preluarea mandatului s-a concretizat în cele 49 de zile cât a stat la Cotroceni în 10 declaraţii de presă, 10 participări la interviuri televizate şi la două megamitinguri USL. Ceea ce a putut fi observat cu uşurinţă, încă din primele zile ale mandatului, a fost riposta, uneori vehementă, la adresa UE şi a Statelor Unite, de fiecare dată când acestea trimiteau mesaje critice spre Bucureşti.

“Eu am o singură exigenţă, democraţia are valori universale. Dacă se strecoară îndoiala că democraţia este încălcată, e jale. Eu nu vreau să se întâmple asta, nu e admisibil, nu e acceptabil să dai declaraţii pe ce ţi-a spus Băsescu la telefon, aşa cum a făcut doamna Angela Merkel. Nu se poate să fii ditamai preşedinte de Comisie Europeană, ca domnul Barroso, şi din vacanţă de undeva să-i mai trimiţi o scrisoare domnului Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici“, a declarat Crin Antonescu, la un post de televiziune, pe 13 august.

Nu doar preşedintele CE a fost luat în vizorul preşedintelui interimar, ci şi cancelarul german Angela Merkel. La adresa ei, Antonescu a spus cuvinte dure, numind-o partizană a lui Băsescu.

În ceea ce priveşte îndeplinirea obligaţiilor prezidenţiale, în cele 49 de zile, Antonescu a semnat 87 de decrete şi a promulgat 27 de legi.

Puteţi citi  mai multe aici.

Sursa: Gandul.info

Foto: presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *