Bugetul pe 2013, în Parlament. PDL a depus peste 10.000 de amendamente

victor pontaAstăzi va începe dezbaterea bugetului pe 2013 în Parlament. Înainte de a ajunge la votul din plen, bugetul va trece de faza Comisiilor de specialitate, unde va fi analizat.  Democrat-liberalii nu vor insa o adoptare rapida si au depus peste 10.000 de amendamente la buget, cerând  dezbaterea fiecăruia în parte, potrivit Adevarul.ro.

Odată cu finalizarea proiectului de buget din parte Guvernului, acesta a trecut în faza de dezbatere parlamentară. Deputaţii şi senatorii au avut la dispoziţie trei zile pentru a depune eventualele amendamente, termen care a expirat ieri, 27 ianuarie.

Amendamentele par a fi miza bătăliei dintre PDL şi USL. Democrat-liberalii au depus peste 10.000 de amendamente la buget: 6000 sunt cele depuse de USL la bugetul Guvernului Boc pe anul 2012, restul sunt pentru bugetul actual.

„Avem circa 9.300 de amendamente la buget la Camera Deputaţilor, unele fiind comune cu Senatul, însă în total parlamentarii PDL au depus peste 10.000 de amendamente”, a precizat liderul deputatilor PDL Mihai Stănişoară. Acesta a cerut ca amendamentele să fie discutate fiecare în parte.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *