Cabinetul Iurie Leancă a obţinut votul de învestitură al Parlamentului Republicii Moldova

Iurie_Leancă-wikiCabinetul Iurie Leancă a obţinut votul de învestitură al Parlamentului de la Chişinău, primind 58 de voturi pentru din totalul de 101 parlamentari, relatează site-ul Unimedia, potrivit Gandul.info.

În favoarea Guvernului au votat 31 de deputaţi din cadrul Partidului Liberal Democrat, 15 parlamentari democraţi, dar şi deputaţi din grupurile Hadârcă şi Mişin, potrivit sursei.

Grupul Partidului Popular European si Grupul Socialistilor si Democratilor: “Salutam investirea noului guvern si insistam pe necesitatea stabilitatii si reformelor”

“Salutam investirea noului guvern si insistam pe necesitatea stabilitatii si reformelor” au spus reprezentanti ai Grupului Partidului Popular European si Grupul Socialistilor si Democratilor

Intr-o declaratie comuna cele mai mari grupuri politice din Parlamentul European – Grupul Partidului Popular European (PPE) si Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European  (S&D) saluta formarea noului guvern pro-European condus de Primul Ministru Iurie Leanca si alegere noului Presedinte al Parlamentului, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

“Acordul semnat ieri este un castig pentru Republica Moldova si populatie. Dupa luni de impas politic, acesta reprezinta o oportunitate reala de a consolida reformele si pentru afinaliza negocierile pentru Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, o oportunitate pe care Moldova nu poate sa o rateze” au spus Membrii Parlamentului European Monica Macovei, Libor Roucek si Jacek Protasiewicz.

“Votul de ieri al Parlamentului demonstreaza angajamentul Moldovei pentru realizarea obiectivele Acordului de Asociere si vointa noii coalitii de a pune interesele oamenilor mai presus de politica de partid”.

“Este vital sa sustinem aceasta noua alianta pro-europeana. Guvernul Leanca are nevoie de o majoritate stabila si durabila pentru a implementa o serie de reforme ambitioase, inclusiv continuarea democratizarii institutiilor publice pentru a putea parafa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana in Noiembrie 2013. Ambele grupuri politicecontinua sa sprijine Republica Moldova in drumul sau spre integrarea europeana.”

Surse: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.