Catalin Ivan (PSD), despre Roșia Montană: Noi ne-am tinut de cuvant. Proiectul acela, pe care noi ne-am angajat ca-l vom respinge, l-am respins

Catalin_IvanDupa a patra zi consecutiva de manifestatii care cer stoparea proiectului minier de la Rosia Montana, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, raspunde la RFI acuzatiilor conform carora USL nu si-ar fi indeplinit promisiunea din campania electorala.

Ivan spune ca angajamentul de a respinge proiectul se referea la formula initiala a exploatarii, iar aceasta a fost renegociata intre timp, notează HotNews.

“Noi ne-am tinut de cuvant. Proiectul acela, pe care noi ne-am angajat ca-l vom respinge, l-am respins. Noul proiect Rosia Montana prevede beneficii directe si indirecte de aproape 78% pentru Romania, ceea ce nu era inainte, garantii de mediu, garantii privind patrimoniul cultural si multe altele. Este cu totul si cu totul alt proiect. Pe cel vechi, ne-am tinut de cuvant si l-am respins.
Cu toate acestea, Guvernul a facut un gest de maxima transparenta: l-a trimis catre dezbatere publica in Parlament, nu l-a votat, deci nu l-a aprobat pe sub masa, pe ascuns, ca sa poata cineva sa banuiasca ca exista o intelegere oculta intre RMGC si Guvern. Oricine are acces la absolut toate informatiile din contract, ceea ce nu s-a intamplat inainte, si poate sa spuna un punct de vedere”, a declarat pentru RFI Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.