Corina Creţu, eurodeputat PSD: „Nu avem o strategie coerentă de politică externă”; ”Legarea admiterii României în Schengen de MCV este abuzivă şi nejustificată”

Corina Creţu, vice-preşedinte al Comisiei pentru dezvoltare din Parlamentul European, a acordat un interviu ziarului „Adevărul” în care critică lipsa de viziune a politicii externe româneşti şi vorbeşte despre decizia amânării admiterii României în spaţiul Schengen.

corina_cretu”Îmi pare rău să constat că şi aşa numita ”criză Schengen” putea fi rezolvată fără incriminări şi fără atacuri pe lângă temă, fără inventarea de false probleme şi de false criterii. Era suficient să ni se spună: ”Există la nivelul multor membri ai UE o preocupare legată de conţinutul Tratatului Schengen, punem în discuţie schimbarea unor prevederi şi credem că ar fi bine ca până ce nu schimbăm Tratatul să nu primim noi membri. Apreciem îndeplinirea condiţiilor tehnice şi credem că o mică amânare nu schimbă cu nimic angajamentul nostru de a vă admite”.  Scuteam multe discuţii neprincipiale şi multe resentimente. Oricum legarea admiterii României de MCV este abuzivă şi nejustificată, şi nu rezolvă nicio problemă. Este doar o scuză nepotrivit aleasă.” declară europarlamentarul cu privire la recentul Consiliul JAI.

Trebuie să fim mult mai inteligenţi în ieşirea noastră externă, să invităm ziariştii interesaţi de România să vină să vadă realitatea la faţa locului, cu bunele şi relele sale, dar să vină şi să vadă realitatea şi apoi să scrie ceea ce cred cu adevărat. Nu avem încă o strategie coerentă de politică externă, dar asta e şi pentru că ne face atâta rău bătălia politică internă, care se transferă continuu şi la nivel extern. Nu mai ştim să discernem între interesul naţional şi bătăliile politice mărunte din ţară.”, a completat Corina Cretu.

Interviul integral poate fi accesat aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: supravietuitor.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *