Cristian Diaconescu: Crin Antonescu are un discurs nationalist-comunistoid

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu, fost ministru PSD, afirma ca in acest moment, Partidul Social Democrat si-a pierdut vointa politica europeana dovedita in perioada in care social democratii au luat decizii esentiale pentru aderarea Romaniei la UE, notează portalul Ziare.com.

Cristian DiaconescuTotodata, Cristian Diaconescu observa, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca niciunul dintre social democratii care au avut un cuvant greu de spus in luarea acestor decizii proeuropene nu se mai afla in pozitii de decizie in PSD.

“Vasile Puscas, Ioan Rus, Mircea Geoana, Mihai Tanasescu, Miron Mitrea, George Maior, Ioan Mircea Pascu, poate si eu, nu se mai afla in decizia politica a partidului. (…) Senzatia mea e ca nu mai exista nici acesti oameni si, intamplator sau nu, nici aceasta vointa politica”, a declarat Cristian Diaconescu.

Pe de alta parte, Cristian Diaconescu considera ca nationalismul practicat de Crin Antonescu este unul de tip comunistoid, asa cum nu se mai intalneste decat in putine tari ale lumii, iar mai devreme sau mai tarziu, PNL va trebui sa faca o alegere.

Daca observati, acest discurs nationalist agresiv, nu e formula nationalismului pe care il stiu occidentalii, care merge spre extreme. Nationalismul promovat acum este unul de tip comunistoid. Noi prin noi insine, de o alta formula decat cea liberala traditionala, cu tente autarhice, cu rabufniri impotriva celor care se amesteca in treburile interne si impotriva turnatorilor din tara.

Asa ceva se intalneste in tari pe care nu vreau sa le enumar acum. La un moment dat inclusiv PNL va trebui sa faca la vedere o alegere. Nu se poate merge cu jumatati de masura deoarece partenerii si poporul roman vor cere clarificari de o maniera, sper, democratica.”

Interviul integral acordat de Cristian Diaconescu, AICI.

Sursa: Ziare.com
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.