Cum se pregateste PDL de alegerile europarlamentare

Marian-Jean MarinescuPDL nu se grabeste sa ia decizii cu privire la alegerile pentru Parlamentul European, desi a mai ramas mai putin de un an pana cand vor avea loc, iar democrat-liberalii nu stau deloc bine in preferintele electoratului roman.

Contactat de Ziare.com, europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu, vicepresedinte al grupului Popularilor Europeni, a explicat ca nu s-a decis deocamdata cand si cum isi va alege PDL oamenii pe care ii va pune pe lista de candidati.

Alegerile europene vor avea loc intre 22-25 mai 2014, urmand ca noul parlament sa se pregateasca pentru alegerea presedintelui Comisiei Europene, care va avea loc in iulie 2014.

“Nu s-a stabilit exact cand si cum. Au fost stabilite niste criterii de selectie, care trebuie sa fie aprobate, si dupa aceea vom vedea. Nu s-a stabilit inca data”, ne-a declarat acesta.

Cat despre criterii, acestea vor fi date publicitatii dupa ce vor fi aprobate de forurile de conducere ale PDL, a explicat Marian Jean Marinescu.

“Important este sa fi facut treaba, din punct de vedere politic, si in Parlamentul European, si acasa. Asta pentru cei care sunt acum in PE, iar pentru cei de acasa sa fi avut o activitate bogata politica pentru partid. Pe asta se va baza alegerea candidatilor, pe langa alte criterii obisnuite care vor fi avute in vedere, cum ar fi sa stie neaparat o limba straina”, a declarat europarlamentarul PDL.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *