Elena Băsescu i-a scris comisarului european pentru Energie: „La Ungheni ati participat la o inselatorie“

elena basescuParlamentarul european Elena Băsescu i-a trimis o scrisoare comisarului european pentru Energie, Günther Oettinger, în care i-a scris că în ziua lansării lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni, oficialul european a participat la o înşelătorie pusă la cale de premierul Ponta.

„Prima interconexiune de gaze naturale dintre România şi Republica Moldova nu au început nici până în acest moment şi nici nu există o dată clară la care acest lucru ar urma să se întâmple. Speranţa mea este ca atenţia pe care domnul Oettinger o va acorda de acum înainte proiectului să genereze o reacţie din partea Guvernului de la Bucureşti în sensul îndeplinirii obligaţiilor asumate atât în faţa românilor, a basarabenilor, dar şi în faţa întregii Europe“, menţionează Elena Băsescu pe pagina oficială.

„În data de 27 august 2013, aţi fost victima unei înşelătorii puse la cale de Premierul României, domnul Victor Ponta. Aţi participat alături de acesta şi de Premierul Republicii Moldova, domnul Iurie Leancă, la inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iaşi – Ungheni, care ar urma să lege Republica Moldova de piaţa gazelor din Uniunea Europeană. În realitate însă, acest proiect nu este pus în aplicare, fiind doar o încercare a domnului Ponta de a simula, pe de o parte, o relaţie pozitivă şi constructivă cu Comisia Europeană, iar pe de altă parte, sprijinul pentru apropierea Republicii Moldova de dezideratul integrării în UE“, menţionează parlamentarul european în scrisoarea adresată comisarului pentru Energie.

Argumentele aduse de Elena Băsescu, AICI.

Sursa: ebasescu.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.