Exit Poll: Partidul lui Boiko Borisov a castigat alegerile parlamentare din Bulgaria

Boyko BorisovFormaţiunea conservatoare GERB, condusă de fostul premier Boiko Borisov, se clasează pe primul loc, cu 31% din voturi, în scrutinul legislativ din Bulgaria, conform rezultatelor de tip exit-poll citate de site-ul Novinite.com si preluate de Mediafax.ro.

Potrivit Institutului de sondaje Sova Harris, formaţiunea conservatoare GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei) a obţinut 31% din voturi, în timp ce Partidul Socialist a primit 25-26% din voturi, informează Novinite.com.

Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi se clasează pe locul al treilea, cu 10,3% din voturi.

Analiştii consideră că , în aceste condiţii, ar fi destul de greu să fie format un guvern. O alianţă între GERB, socialiştii sau etnicii turci pare aproape exclusă, iar naţionaliştii de la Ataka anunţaseră în campania electorală că nici ei nu vor intra într-un guvern cu GERB.
Tot analiştii sunt cei care susţin că ar fi mai uşor să fie format un guvern dacă în parlament ar intra unul dintre cele două partide care potrivit exit poll-urilor au rezultate apropiate de pragul de 4%. Este vorba de Mişcarea Bulgaria Cetăţenilor a fostului comisar european Meglena Kuneva, precum şi conservatorii de la Democraţii pentru o Bulgarie Puternică, o formaţiune condusă de fostul premier Ivan Kostov.

Rata participării la vot a fost de 45-46%.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.