Gheorghe Flutur: MCV este negativ pentru România

european commissionSecretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, referindu-se la opinia lui Crin Antonescu potrivit căreia monitorizarea Comisiei Europene prin MCV ar trebui să se încheie la sfârşitul anului, că raportul este negativ pentru România şi că pentru fixarea unui termen trebuie “umblat la cauze”, notează Gandul.info.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, consideră că opinia preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, legată de faptul că monitorizarea Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) ar trebui să se încheie la sfârşitul anului, trebuie să se bazeze pe un set de măsuri concrete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Ca să poţi să fixezi un termen trebuie să umbli la cauze. MCV este negativ pentru România şi există nişte cauze pentru asta. Dacă domnul Antonescu are soluţii ar trebui să ni le spună. Cauzele sunt în majoritatea parlamentară legat de blocarea ridicării de imunităţi, atitudinea faţă de justiţie a unora de la putere, care critică în fiecare zi instituţii ca CSM, ANI etc. Dacă domnia sa a fixat un termen pentru sfârşitul anului (n.r. – de încetare a monitorizării României), aşteptăm ca zilele următoare să vedem că se manifestă în această direcţie”, a afirmat Flutur.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *