Graham Watson, despre declarațiile lui Antonescu privind interesul liberalilor pentru doctrina popularilor europeni: ”Am fost surprins”

Aflat la Dublin, pentru Congresul Partidului Liberal-Democrat European (8-10 noiembrie), englezul Graham Watson a acordat un interviu pentru Adevărul, declarand ca a fost surpins de declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit cărora liberalii se uită cu interes la PPE.

– Cum comentaţi interesul manifestat de domnul Crin Antonescu pentru o parte a doctrinei politice a popularilor europeni?

Vreau să vă spun că am fost extrem de surprins de cele spuse de domnul Antonescu, deoarece în Statutul PNL există prevederea clară că acest partid face parte din familia liberalilor europeni. Dar, când a spus aceste lucruri, domnia-sa se afla în Spania, vorbea cu reprezentanţii Guvernului, care sunt membri ai Partidului Popular, acesta făcând parte din Partidul Popular European (PPE), şi se prea poate să fi dorit să dezvolte relaţii bune cu partidul de guvernământ din Spania…

– Şi totuşi, aţi putea să spuneţi de care parte a doctrinei popular europene s-ar putea simţi atras preşedintele Partidului Naţional Liberal din România?

– Cred că asta ar trebui să-l întrebaţi pe domnul Crin Antonescu, chiar nu pot să-mi dau seama despre ce ar fi vorba.

Interviul integral aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *