Lucian Isar: Avem 8 mari poli de dezvoltare si un mare NU de la Comisia Europeana

Comisia Europeana a avertizat Guvernul că planul pentru bani europeni este incoerent, fără priorităţi clare”

lucian-isar-comNU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020, considera Lucian Isar, intr-un articol publicat pe blogul sau.

“In timpul mandatului Guvernului Ponta 1 au fost propusi 8 mari poli de dezvoltare/clustere ( termenul de clustere este inpropriu fiind deformat de implementarea pentru fonduri europene de mici dimensiuni).

Cele 8 propuneri ar fi suficiente pentru ca Comisia Europeana sa nu mai rejecteze planurile autoritatilor romane si mai mult sa contribuie la cresterea economica a Romaniei.

NU-ul de la Comisia Europeana nu se justifica decat in situatia in care cei 8 mari poli de dezvoltare ai Romaniei nu au fost prinsi in strategia propusa acum de autoritati pentru 2014-2020!” noteaza Isar.

Dintre cei 8 poli cel mai avansat este Cluj Innovation City, potrivit fostului ministru.

Mai mult despre poli de crestere si o abordare constructiva a dezbaterii referitoare la cresterea economica a Romaniei in opiniile Reindustrializarea privata a Romaniei : Cluj Innovation City Construcţia macroeconomiei reale este soluţia pentru creşterea economicăStatul trebuie să participe la relansare prin organizarea de poli de creştere.

 

Lucian Isar are studii in finante si matematica la ASE Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Chicago GSB, Oxford University, DOFIN ASE si HBS. 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *