Macovei: Dacă USL nu se poate curăţa de corupţi, îi curăţă pe corupţi de pedepse

Europarlamentarul PDL Monica Macovei comentează iniţierea proiectului de lege privind graţierile, susţinând că, “dacă USL nu se poate curăţa de corupţi, îi curăţă pe corupţi de pedepse”, transmite Mediafax.

Nu mai este nicio îndoială. Drumul pe care merge USL este să îi apere pe corupţi de închisoare, iar pe cei care deja sunt la închisoare să îi elibereze. Asta arată clar proiectul de lege depus pe 2 octombrie 2012 la Camera Deputaţilor de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun privind graţierea colectivă a pedepselor de până la 6 ani inclusiv şi amnistia în cazul pedepselor cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv. Între excepţii nu se numără şi faptele de corupţie, prin urmare corupţii pleacă de la închisoare sau nu mai intră”, arată Macovei, într-o declaraţie remisă joi presei.

”Acest proiect de lege vine in contextul in care Comisia Europeana ne cere, pe buna dreptate, sa nu mai dam condamnari cu suspendarea executarii pentru coruptie, care este o infractiune grava.

Prin sustinerea tacita a acestui proiect de lege, USL arata inca odata ca nu poate sa accepte ca politicienii nu sunt deasupra legii si ca acestia trebuie sa raspunda pentru faptele lor la fel ca oricare alta persoana.

USL da astfel trei plame: prima, tuturor judecatorilor, procurorilor si politistilor care au muncit ca sa dovedeasca faptele de coruptie; a doua, banului public, pentru ca fiecare ancheta si proces costa; iar a treia, fiecarui roman care s-a saturat de corupti si vrea sa ii vada pedepsiti ca si pe ceilalti infractori” mai declară Macovei.
Declarația integrală AICI.
Foto: monica-macovei.ro
Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Macovei: Dacă USL nu se poate curăţa de corupţi, îi curăţă pe corupţi de pedepse

  1. Valentin Ion Zarnescu 04/10/2012 at 13:11

    SA NE VEDEM BARNA DIN OCHIUL NOSTRU,APOI,PAIUL DIN OCHII ADVERSARULUI POLITIC!!!E PENIBIL SA RADA CIOB,DE OALA SPARTA

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *