Mihai Răzvan Ungureanu: Ratăm momente importante pentru evolutia Romaniei

Mihai-Razvan-Ungureanu1-300x168Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu critica dur USL, intr-un interviu acordat Ziare.com, pentru raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, referindu-se mai ales la membrii sai cu probleme in justitie sau de incompatibilitate, si spune ca Romania nu mai are nici macar o perspectiva la aderarea la Schengen din aceasta cauza.

“Integritatea si credibilitatea membrilor Guvernului si parlamentarilor este serios pusa la indoiala, iar mentionarea explicita a celor trei ministri cu probleme penale – Dragnea, Sova si Fenechiu – este o pata rusinoasa adusa imaginii Romaniei”, a declarat Ungureanu.

Presedintele Fortei Civice crede ca USL foloseste majoritatea parlamentara ca pe o “dictatura a majoritatii” si se arata ingrijorat de faptul ca Romania s-ar putea decupla de Europa, dar si de faptul ca satisfacerea clientelei USL trece pe primul loc, inaintea interesului national.

”Dupa cum ne-am asteptat, nu am primit nici de data aceasta vesti bune de la Comisia Europeana. Intelegem tonul sever, ingrijorator al raportului CE. Romania are nevoie de doua rapoarte pozitive consecutive, pentru ca ridicarea acestui mecanism sa poata sa aiba loc si astfel sa fie eliminata legatura sa informala cu aderarea tarii noastre la Schengen.

Noi l-am avut pe primul in aceasta vara, insa ne-am ratat sansa celui de-al doilea. Din situatia in care eram in aceasta vara, cand se discuta serios despre problema posibilitatii eliminarii acestui mecanism si puteam intrevede aderarea la Schengen, am ajuns sa ni se spuna ‘este imposibil acum sa prevedem o data exacta cand se va reconsidera aderarea Romaniei’.

Ratam in continuare momente importante pentru evolutia Romaniei intr-o directie pozitiva, pentru a ne depasi statutul special pe care il avem intre tarile membre UE. Am primit un mesaj politic greu si din nou avem de-a face cu atentionari care nu ne fac deloc cinste si care ne intorc pana la situatia anului 2000, moment in care se discuta despre aceeasi problema a consolidarii statului de drept.” a declarat fostul prim-ministru pentru Ziare.com.

Interviul integral, disponibil aici.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.