Monica Macovei: Scoaterea din listele electorale a românilor din străinătate e ilegală

Europarlamentarul PDL Monica Macovei afirmă pe blogul personal că actualizarea listelor trebuie făcută doar în localităţile în care aceasta nu a fost realizată până pe 10 iulie.

„Actualizarea listelor trebuie făcuta numai în localităţile în care aceasta nu a fost operată până pe data de 10 iulie. Doar autorităţile locale care nu au actualizat şi nu au transmis liste actualizate anterior referendumului trebuie acum să facă actualizarea. Şi, evident, actualizarea se face numai pe bază de acte. Orice schimbare a listelor electorale de către autorităţile care deja au transmis la MAI actualizări până pe 10 iulie este ilegală, constituie infracţiune şi este contrară hotărârii Curţii Constituţionale din 14 august. Singura actualizare permisă de lege (legea 370/2004) ulterior datei de 10 iulie este adăugarea pe listele electorale a celor care au împlinit 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, indiferent dacă se aflau în ţară sau în străinătate”, scrie Monica Macovei pe blog.

„Fac această precizare legală pentru că din declaraţiile domnului Stroe înţeleg că la cererea domniei sale, un număr masiv de autorităţi locale “actualizează”, adică modifică listele electorale, inclusiv acele autorităţi locale care deja actualizaseră listele până pe 10 iulie aşa cum cerea legea. Repet, o astfel de activitate este ilegală şi contrara cerinţei Curţii Constituţionale. Tocmai de aceea Curtea Constituţionala a cerut actualizarea listelor electorale numai acolo unde nu au fost actualizate până la 10 iulie, pentru a nu schimba retroactiv datele pe baza cărora s-a desfăşurat referendumul şi pentru a respecta Constituţia”, mai scrie europarlamentarul.

Sursa: http://www.monica-macovei.ro

Foto: http://www.monica-macovei.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Monica Macovei: Scoaterea din listele electorale a românilor din străinătate e ilegală

  1. Sever Avram 20/08/2012 at 13:23

    este scoaterea din cvorumul pt referendum, nu din liste, incercati sa filtrati si sa corectati informaitile false !!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *