Monica Macovei: USL trebuie sa recunoasca decizia Curtii Constitutionale si sa restabileasca statul de drept

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca decizia Curtii Constitutionale este definitiva si obligatorie si nicio alta institutie nu este competenta sa mai ia vreo decizie in legatura cu referendumul de demitere a presedintelui.

“Procedura de demitere a Presedintelui a esuat. Curtea Constitutionala a decis astazi: la referendum nu a fost indeplinita conditia de cvorum. Prin urmare, procedura de demitere a presedintelui a esuat, iar Traian Basescu trebuie sa-si reia functia de presedinte ales”, a declarat aceasta.

Monica Macovei afirma ca CCR nu putea lua decat decizia invalidarii: “Decizia era simpla si evidenta: legea nu permite validarea referendumului daca participarea nu depaseste 50%+1 din persoanele inscrise in listele electorale. Participarea comunicata de Biroul Electoral Central a fost de 46,24%”.

Europarlamentarul completează declaratia cu un set de masuri prin care poate fi reabilitată imaginea României la nivel european:

– Parlamentul trebuie sa se reuneasca de urgenta si sa ia act de decizia Curtii. Aceasta trebuie publicata in Monitorul Oficial si statul de drept restabilit;
– USL sa opreasca imediat procedura de numire a ministrului Justitiei si orice tentative de numire sau revocare a conducerii Parchetului General sau a Directiei Nationale Anticoruptie;
– USL sa abandoneze orice scenarii alternative de continuare a crizei si de sfidare a deciziei Curtii Constitutionale, inclusiv cele referitoare la violente si miscari de strada, asa cum au fost anuntate de prietenul politic al USL, Mircea Dogaru.

Foto: http://www.monica-macovei.ro/blog/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *