PDL: Guvernul USL e în totalitate răspunzător de concluziile negative ale Raportului

victor pontaGuvernul USL e în totalitate răspunzător de concluziile negative ale Raportului şi dacă România intră în Schengen, susţin eurodeputaţii PDL.

“Delegaţia PDL în Parlamentul European consideră că Guvernul USL este în totalitate răspunzător de concluziile negative ale Raportului Comisiei Europene asupra situaţiei Mecanismului de Cooperare şi Verificare în România. Guvernul USL şi primul-ministru Victor Ponta trebuie să îşi asume conţinutul raportului, conţinut evident mult mai prost decât al Raportului precedent. Guvernul trebuie să accepte că Uniunea Europeană a sancţionat derapajele grave ale USL de la normele democratice”, se arată într-un comunicat de presă.

“În timpul campaniei electorale din această vară, USL a defăimat sistematic instituţia şi liderii Comisiei Europene. Guvernul USL a adus prejudicii de imagine grave României şi a încălcat, în ciuda avertismentelor Comisiei Europene, norme si valori fundamentale ale democraţiei şi statului de drept. Aceste acţiuni se reflectă sever în conţinutul Raportului. Guvernul USL trebuie să pună capăt atacurilor la justiţie şi abuzurilor legiferate de propria majoritate parlamentară care- aşa cum constat Raportul Comisiei Europene – continuă şi pun sub semnul independenţa justiţiei şi stabilitatea democratică a României”, mai arată pedeliştii din Parlamentul European.

Romanii trebuie sa stie ca un raport negativ de tara va avea consecinte drastice si in ceea ce priveste atragerea investitiilor straine. Guvernul Ponta mai are bani doar pentru 6 luni de zile. Dupa care va fi la mila FMI, care a dat guvernului un ultim ragaz de trei luni de zile. Dupa aceste trei luni Romania va ramane fara finantare si va fi nevoita sa se imprumute la costuri foarte mari, concomitent cu rambursarea imprumuturilor deja contractate. Acest lucru va arunca Romania intr-o criza bugetara si economica extrem de grava. Piata muncii si asa anemica se va contracta si mai mult, aruncand mii de oameni in somaj.

Surse: EPP, Realitatea.net
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *