Ponta: Nu m-a şantajat nici Băsescu, nici Antena 3. Nici pe mine, nici pe alţi miniştri

victor pontaPremierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu a fost şantajat nici de preşedintele Traian Băsescu, nici de Antena 3, precizând că afirmaţii de acest gen, făcute în media, care privesc activitatea Guvernului, vor conduce la o adresă către CNA, conform legii, noteaza Mediafax.

Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că acordul de funcţionare a USL va conţine amendamente referitoare la limita peste care membrii Uniunii nu pot trece fără a fi sancţionaţi.

“Limita o redactăm. De ştiut o ştim foarte bine, problema e să o redactăm. Linia e să nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie. Nu votezi împotriva propriului Guvern. Ai dreptul, e normal ca toţi parlamentarii să critice iniţiative ale Guvernului, însă să o facă în măsura în care suntem o coaliţie, nu doar din dorinţa de a-i lăuda cineva pe la televizor”, a spus Ponta.

“Dau eu un exemplu, legat şi de evenimentele din ultimele zile: bătălia între diverse trusturi de presă nu intră în competenţa Guvernului şi nici nu am de gând să mă ocup de aşa ceva. Afirmaţii de genul «primul-ministru sau miniştrii sunt şantajaţi» reprezintă nişte prostii la fel de mari ca şi afirmaţia domnului Roşca Stănescu sau ale altor jurnalişti de la alt trust de presă când spuneau cum sunt eu şantajat de Băsescu”, a spus Ponta.

“Poţi să fii din nou jurnalist şi să visezi în fiecare zi alt şantaj. Nu m-a şantajat nici Băsescu, nici Antena 3, nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Dacă lucrurile de acest gen privesc şi afectează activitatea Guvernului, conform legii, ne vom adresa CNA, dar lucrul ăsta ţine de libertatea jurnaliştilor, de a spune ce cred, de a inventa uneori”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *