Presa rusa, alarmata de ideea ca Basescu ar putea candida in R. Moldova

basescu chisinau 1Declaratiile facute de Traian Basescu in legatura cu intentia de a obtine cetatenia moldoveana dupa terminarea mandatului au starnit un val de comentarii in presa rusa, dar si in cea de la Chisinau si Tiraspol.

Si nu doar obtinerea cetateniei, ci si propunerea de scadere a taxelor consulare ar arata ca Traian Basescu intentioneaza sa se lanseze intr-o cariera politica dincolo de Prut, se arata intr-un articol publicat de “Nezavisimaia Gazeta”, relateaza Deutsche Welle, potrivit Ziare.com.

Politicianul moldovean ex-comunist Victor Stepaniuc spune ca in cazul in care Traian Basescu va “intra in politica moldoveneasca, va diviza electoratul de dreapta”.

“Pentru ca i se vor alatura nu doar unionistii, dar si cetatenii Republicii Moldova cu pasapoarte romanesti. Astfel, Basescu va intra in Parlamentul Republicii Moldova. Mai mult, el ar fi sustinut de tinerii sub 35 de ani, care sprijina, de asemenea, ideea unirii Republicii Moldova cu Romania”, crede Stepaniuc.

Cel care a mai temperat lucrurile a fost chiar Traian Basescu, care, intrebat daca va candida la presedintia Republicii Moldova a raspuns: “Pentru a putea candida in Republica Moldova, trebuie sa ai cetatenie si sa fi locuit 10 ani pe teritoriul acestui stat”.

Sursa: Ziare.com
Foto: Atelier HDFX

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.