Sondaj INSCOP: USL ar obţine 58% din voturi la alegerile parlamentare

People on the MovePotrivit celui mai recent sondaj INSCOP Research, niciun partid sau alianţă politică nu a înregistrat creşteri semnificative în luna septembrie.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social-Liberală (USL) ar obţine 57,5% din voturile românilor. Procentul este apropiat de cel din luna iulie (57,1%), relevă barometrul de opinie publică „Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“.

O creştere la fel de mică ar înregistra şi PDL. În luna septembrie, 15,5% din respondenţi au declarat că ar trimite un candidat democrat-liberal în Parlament, în comparaţie cu 15,1%, câţi şi-au exprimat opţiunea în luna iulie.

Clasamentul opţiunilor de vot pentru alegerile parlamentare este completat de Partidul Mişcarea Populară (PMP) (5,3% în septembrie, comparativ cu 5,6% în iulie) şi UDMR, cu 5,3% din opţiunile de vot, similar scorului obţinut la măsurătoarea din iulie.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 septembrie 2013, pe un eşantion de 1.050 de persoane, cu o marjă de eroare de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Mai multe informatii, disponibile AICI.
Sursa: Adevarul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.