Studiu: Orientarea politică se află în creier

Structurile cerebrale determină orientarile politice ale oamenilor, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii britanici, potrivit EVZ.ro.

Astfel, “cei care îşi spun progresisti au tendinţa de a avea un cortex cingular anterior – parte frontala a cortexului, ale cărui fibre lansează semnale neuronale între cele două emisfere cerebrale – mai dezvoltat decât persoanele care se considera conservatoare”, au declarat autorii studiului, publicat în revista americană “Current Biology”.

“Aceste diferenţe structurale corespund faptului că progresiştii posedă facilităţi mai mari pentru a administra informaţiile contradictorii, iar conservatorii sunt mai bine înzestraţi pentru a percepe o ameninţare”, precizează autorii studiului.

“Este posibil ca structurile cerebrale să nu rămână fixe toata viaţa, însă ele pot fi modelate în timp de propriile noastre experienţe de viaţă“, a declarat Ryota Kanai. “Şi, natural, este binecunoscut faptul că anumite persoane îşi schimbă opiniile de-a lungul vieţii“, a mai adăugat cercetătorul.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  tecidovivo.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.