Traian Băsescu: Așa cum Antonescu este bolnav de somn, așa Ponta este bolnav de minciună

Președintele Traian Băsescu a participat, marți seară, la emisiunea ”Sub semnul întrebării”, la B1 TV, moderată de Robert Turcescu. Președintele a oferit detalii despre negocierile de la Bruxelles, dar și despre evoluțiile politice interne, scrie Adevarul in pagina electronică.

Principalele declarații ale președintelui:

Se încearcă o distrugere a ceea ce am construit în parteneriatele internaționale. Inclusiv cu SUA. Ei încearcă să spună că eu am fost în genunchi. Eu am fost partener egal cu toți, inclusiv cu președintele SUA. Mie nu mi-a pus nimeni un bilet de avion în brațe și m-a trimis acasă. Eu am fost pe aceeași poziție cu toți liderii.

– Ponta când vine la mine spune: Da, da, da! De acord! Când este în fața mea, este ca un pisic. Când suntem în patru este ca un pisic. Cu Antonescu nu, n-am discutat. El este foarte acid. Omul are busola pierdută și odată cu asta a pierdut și șansa de a fi președinte. Omul a pierdut șansa.

– Când vine la mine Victor Ponta este ca un pisicuț. Și după ce iese și ajunge la Guvern sau se vede cu un microfon în față, vorbește după cum vedeți. De aceea îl numesc mincinos. Are nevoie de imaginea mea externă și spune că a învățat din lecția din vară. Ponta este mitoman, este bolnav de minciună. Așa cum Antonescu este bolnav de somn, așa Ponta este mitoman.

– Poate că înainte de a lua măsurile de austeritate trebuia să îi pregătim pe români. Dar nu era timp. Era timpul deciziilor, nu al vorbelor. Puteam mări cota unică la 20%, dar era un paleativ. Dar era ultimul lucru care lipsea economiei românești.

Mai multe declaratii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: presidency.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *